Народни танци 7+

Българският народен танц не е просто метод за веселие, той събира, дарява със сили, учи, изразява, дава и никога не взима и най-вече обединява целия български народ и го отличава по един фантастичен и неповторим начин от всички други по света.

Програма 7+

В провежданите уроци децата ще изучават както народни хора от различните фолклорни области на България, така и танци на известни български хореографи. Ще подобрят уменията си за владеене на тялото, координацията и синхрона между музика и движения. Екипността в народните танци е от съществено значение, което подобрява уменията им за съгласуваност с другите, проявяване на внимание и уважение,  както и повишаване на осъзнатостта им за съвместна дейност и зависимостта на резултатите ог усилията на всеки един от групата.
През годината ще имат възможност да показват на сцена своите умения в областта на народния танц.

Народните танци развиват правилна стойка на тялото, стремеж към изтънченост, ритмичност, последователност при изпълнение на упражнения, дават основа и обогатяват двигателната култура.

Едно от най-забележителните изкуства, с които България се прославя по света, са нейните танци. Пъстри костюми, завладяваща музика, кръшни хора и песни, които винаги предизвикват вулкан от емоции и бурни аплодисменти у зрителя. Неслучайно, българските народни танци оцеляват през вековете до днес, разказвайки за характера на един народ! Характер, толкова различен в отделните части на България, но обединен от силата на духа и стремежа към свобода на българина. Децата по време  на заниманията ще се запознаят по-отблизо с шестте фолклорни области:

  • 1 – Добруджанска
  • 2 – Пиринска
  • 3 – Родопска
  • 4 – Северняшка
  • 5 – Тракийска
  • 6 – Шопска

Всяка от етнографските области се различава по носиите, ритъма и динамиката на хората, и е повлияна от историята, бита и обичаите, характерни за тази част от страната ни.


Завършване на учебната 2016/2017 г.

Учебна 2019/20 г.

I-ви срок
Начало
: 01 октомври 2019 г.
Край: 04 Февруари 2020 г.

II-и срок
Начало
: 06 Февруари 2020 г.
Край: 31 Май 2020 г.

Групи, часове и цени

Група Ден Час Цена за една учебна година
(при 2 тренировки седмично)
Цена за една учебна година
(при 1 тренировка седмично)
Място на провеждане
7-10 години понеделник и петък 16.30-17.30 4 вноски х 155 лв. 4 вноски х 78 лв  база “Иван Вазов”

 

Възможност за плащане на вноски.

Групите стартират обучение при минимум 6 записани деца в група.

 

Записване

С предварително обаждане на GSM: 0893 /35 53 54 (за да проверите за наличност на свободни места).

Antonia
Антония Христова е начален учител в  ЧСОУ “Артис”. Успоредно с това е изучавала и преподава танци дълги години.  Носи в себе  си любовта към танца и я развива от ранна детска възраст. Желанието й е да я предаде на децата, да ги поддържа жизнени и в добро физическо и емоционално състояние.
За нея танцът е начин на живот, той дава и носи в себе си енергията и хармонията на човешкия дух, възпитава у хората добродетели и чертае пътя на всяко едно дете, което има продължителен досег с него.

Преподавателите са на разположение за обратна връзка с родителите след всеки урок.

t6rUntitled-11418_l

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

08.10.2018 Начало на учебната година

Юнити Академия

Народни танци 7+
Обучението се провежда в :
в сградата на училище “АРТИС”
ж.к. Иван Вазов
ул. “Димитър Манов” 18
тел: 0893 35 53 54
e-mail: academy@unity.bg