Завършване на учебната година със спектакъл “Приказка за Новата Земя” проведен в Зала Люмиер, НДК

Реализирането на спектакъла „Приказка за Новата Земя“, не е просто поредния детски спектакъл – тя е една от малките стъпки към реализирането на една много висока цел – създаването на училището на новото време – бихме го нарекли „Училище от деца за деца“. Благодарим на всички които, станаха част от реализирането на тази голяма цел! Децата, които взеха участие в проекта са напълно наясно, как трябва да изглежда това училище и какво трябва да ги научи. Те са неговите строители. Благодарим на родителите им, че ги подкрепиха – вярата им в тях и в нас, като техни преподаватели, беше най-ценната.

Работата ни през изминалата година беше насочена към това, да провокираме децата да мечтаят, да видят творците в себе си, да разберат, че най-важно е да можеш да повярваш не само на себе си, а и на този до теб, че всеки от нас е способен да подаде ръка и всички ние да работим в партньорство и сътрудничество, способни да направим живота невероятно приключение. Вярваме, че децата, вече не се интересуват от остарелите правила и ценностни системи. Децата на днешния ден са готови да посрещнат света с любопитство и разбиране – те са готови да изградят този нов свят.

Ние, екипът на Академия Юнити и Фондацията продължаваме да работим за постигането на тази висока цел – пълна промяна на парадигмата, интегрирането на знанията и възможностите на отделния човек за развитието на големи групи от хора. Отключване на пълните потенциали за комуникация, креативно и иновативно мислене, чрез новите начини на обучение и предаване на опита. Най-важният аспект, за развитие е реализирането на съзнателния творец, децата да вземат с интерес участие във живота, който ги заобикаля.

Благодарим, за възможността да работим с тези прекрасни деца – за нас това беше чест и удоволствие!

Благодарим и на всички които ни подкрепиха –Националния дворец на културата; Нов български университет и Студентския съвет към университета – които са наш партньор вече втора поредна година; отправяме и нашите благодарности към Здравко Йончев и АртФотоФонда за прекрасните снимки.

С голяма благодарност, бихме искали да се обърнем и към нашите медийни партньори: основен медиен партньор – bTV, медиите: dir.bg, kafene.bg, CSR Bulgaria, списание Грация, Младежката организация на Дружеството за обединените нации в България.

Тук е момента, в който бихме искали да отправим нашата голяма благодарност към Шнайдер Електрик (България), които бяха не просто спонсори на програмата „Талантът обича всяко дете“ през последната една година, а станаха истински партньори за осъществяване целите на проекта. В знак на нашата благодарност, по време на церемонията по откриване на спектакъла, дарихме на Шнайдер Електрик картината „Дървото на живота“, тъй като цяла една година, те бяхте именно тази стабилна основа, върху която 26 деца изграждаха бъдещето си.

В дните, непосредствено преди представлението при нас пристигна най-голямото потвърждение, че целта към която се стремим е не само осъществима, а и с всеки изминал ден намира все по-сериозна подкрепа. Добрата вест при нас дойде, чрез нашите партньори от телевизия bTV – Дарина Павлова, взе решение да направи дарение за развитие на детския талант. Тя избра, средствата да подкрепят стипендиантската програма „Талантът обича всяко дете“ на фондация „Фондацията“. В деня на представлението децата подготвиха специална изненада и за нея – картина изпълнена с много светлина – „Непрекъснатостта на живота“, тъй като с подкрепата си тя донесе именно непрекъснатост за развитието на таланта на децата.