58588443_1219401834889260_2639229958550978560_o

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ ЮНИТИ – АРТИС

Лятна академия флаер

В “Unity Artis” знаем, че ученето не е само в часовете и не е само в училище. Истинското учене е самото живеене, което ни поднася своите уроци ежедневно. То не свършва с излизане от класната стая, а често дори точно тогава започва, поднасяйки ни букет от преживявания, емоции, предизвикателства…
В лятната академия си поставяме за цел да работим за развитието на уменията на 21 век с удоволствие, осъзнатост на процесите, активност, творчество и мъничко магия.

❤ Магията се крие в обичта и вдъхновението на учителите, а всичко останало е в техния професионализъм. За нас уменията и знанията са взаимосвързани и се преплитат в мрежа от ежедневни теми, въпроси, откривателство, творчество, фантазия, наука, природа.

Ето и нашето предложение за лятото:

Всяка седмица ще имаме отделна тема, в която майсторски ще преплетем стъпките към развитието на важни за децата умения.

? 3-7 юни
В чудния свят на буквите 

За тайния код на буквите, в който се крие чудото на писмената реч. Ще изследваме различни букви, ще търсим тяхното приложение, ще декодираме послания сравнявайки различни азбуки.

? 10-14 юни
От индианската колиба до небостъргачите 

Земята – нашия общ дом и колибата – домът, който си тръгва заедно с нас. Едно пътешествие в историята на архитектурата, в което ще се сблъскаме с реални условия, в които да създадем своето убежище. Домът е повече от подслон и живеенето е повече от съществуване. Как да живеем в мир с природата. Какви са най-новите тенденции в посока природосъобразен живот и устойчива градска среда? На тези въпроси ще търсим отговори чрез творчество, преживяване, фантазия, екипна работа, критично мислене и гражданска активност.

? 17-21 юни
Щури изследователи, велики експериментатори.

За пътя на едно наблюдение и как то може да се превърне в много повече.

? 24-28 юни
Изкуството на мига, фотографията:

Впечатляващите картини остават в главите ни дълго, нашата памет ги е фотографирала и складирала по нейните рафтове. Сега ще извадим архивите – история на фотографията и как я използваме днес.
Ще направим своите първи авторски фотоалбуми, в които ще подредим композиции от цветове, светлина, форми и движения. Ще ги откриваме в града, природата и реалния живот. Ще им дадем имена и ще приложим различни ефекти, с които да въздействаме на емоциите.

? Можете да посещавате един ден, една седмица или цял месец. Мястото е в сградата на училище “Артис” в Младост 2, ул. “Андрей Ляпчев” 72, до метростанция “Александър Малинов”.

?За повече информация и записване:
https://forms.gle/hLeayQ9mMi77574F6