Гейминг дизайн / Дигитално рисуване

“Не изкривявай; не се опитвай да наводниш; не се опитвай да я направиш логична; не редактирай душата си спрямо модата. Най-добре следвай безпощадно своите най-дълбоки мечти.”

Франц Кафка

.

Обучението е насочено към изграждането на знания и умения за създаване на отделните концептуални компоненти в гейминг индустрията. Разработването на character design, environment design, special effects и други, ще бъдат разгледани през призмата на 2D графиката и 3D моделирането. Ще се започне със скициране на Corel Painter Essentials посредством графичен таблет и стилус. След това ще се продължи в специализиран софтуер 3D SketchUp, където ще се изготвят триизмерните модели, представляващи основата за игра.

 

  • Елементи на гейминг дизайн. Етапи на работа. Moodboard и сценарий. Начало на креативния процес, разработване на идейни скици и сюжет. Основни видове игри и техните особености.
  • Environment design. Изграждане на среда и различни сцени от даден гейм сет. Компоненти като сгради, природа и детайли във вариации според стила и времето.
  • Видове герои. Протагонист и Антагонист и др. Скелет, плът и облекло. Пропорции на герои и реалистично възпроизвеждане в триизмерна среда.
  • Герои от стандартните RPG класи – Warrior; Assassin; Wizard; Archer. Техните характерни отличителни белези.
  • Разработване на индивидуален проект. Разработване на собствен герой със спомагателни персонажи и сюжетна линия.

Курсът по Дигитално рисуване е разработен да отговори на потребностите на дизайнери, художници и хора, които имат интерес в сферата на изкуството , като им предостави нов инструмент, с който да се изразяват. Курсът е резултатно ориентиран, т.е занятията се провежда, като участините разработват проект, спрямо инструментите, методите на работа и техниките, които им се задават от преподавателя.

Цели:
Провокиране на интерес към Дигиталното рисуване с лесен инструмент за работа, Art rage lite /Corel Painter Essentials 6. Усвояване на умения за работа с периферни устройства: дигиталайзър /графичен таблет/ и стилус.


Завършване на учебна година

Учебна 2021/22г.


Старт на първи модул: 16.10.2021 г.

Групи, часове и цени

Такса на модул/брой занимания Годишна такса/брой занимания
540лв./ 30 учебни часа (10 занимания x 3 уч.ч.)

Модулът е предвиден в 10 последователни учебни седмици, по три учебни часа седмично, в блок в един ден от седмицата.

Групите стартират обучение при минимум 6 записани деца в група.

Записване

С предварително обаждане на GSM: 0893 /35 53 54 (за да проверите за наличност на свободни места).

Esteta-team-1-768x768

Мария Георгиева Десова е дипломиран архитект с последваща втора магистратура „Интелектуална собственост и бизнес в културата“, съсредоточавайки се върху визуалните изкуства, 2D и 3D дизайн.

Носител е на сребърен медал от международен конкурс в Египет, награди от Техеран (Иран) и Ченстохова (Полша) за изобразително изкуство. Има реализирани проекти – арт инсталации и произведения в стила mixed-media, изложени в различни архитектурни пространства.

С графичен дизайн и дигитално изкуство се занимава от 8 години, като до момента работи и като експерт маркетинг и реклама, участвайки в проекти в страната и чужбина

Преподавателите са на разположение за обратна връзка с родителите след всеки урок.

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

16.10.2021 Старт на първи модул

Юнити Академия
Клуб “Дигитално рисуване 8+”
Обучението се провежда в :
в сградата на училище “АРТИС”
ж.к. Младост 2
бул. “Андрей Ляпчев” 72
тел: 0893 35 53 54
e-mail: academy@unity.bg