Клуб "Айкидо"

“Във всеки има дух, който е нужно да се усъвършенства, тяло което трябва да бъде тренирано, и път който трябва да бъде преминат.”

Морихей Уешиба 

 

.

Клуб “Айкидо”

Обучението в клуб “Айкидо” на Юнити Академия се осъществява в партньорство с Такемусу Айки България – създадена през 1993 година от Сен Сей Светозар Ангелов 6 дан , Президент на Такемусу Айкидо България и най–младият Шихан в Европа. Той се обучава и получава своята квалификация лично от Сен Сей Такеджи Томита Шихан дай 8 дан, Председател на Международната Айкидо Организация и единствен жив наследник на същността на този стил . Завършил е НСА и е преподавал бойни изкуства в частен колеж „ Бролли Лиеж ” Белгия. Живял е седем години в Япония и е усвоявал бойното изкуство от своя Сен Сей.
Поради спецификата на това бойно изкуство, възрастовите групи на които се разделят програмите за преподаване са за деца- от 5 + год.

Цел на обучението:

Представянето и развитието на бойното изкуство Айкидо. За да бъде овладяно пълното разбиране на различните форми отдаваме изключително значение на основните принципи в Такемусу Айки, а те са свързани с природните закони на хармонията, позитивната енергия и не агресията. Редовните тренировки водят до укрепване на физическото и психологическото здраве, както и до формиране на висока ценностна система на подрастващите, изразяваща се в самоконтрол и самопознание. За да бъдат изградени тези качества е необходимо практикуващите Айкидо с постоянство и търпение редовно да посещава тренировъчните занимания.
Айкидо е път на помирение спрямо самите себе си и заобикалящият ни свят и печели този, който не спира да върви по него.

Оригами (на японски: 折り紙, от ори (прегъвам) и гами (хартия) – буквално прегъната хартия) е традиционно древно японско изкуство, състоящо се в създаването на фигури чрез сгъване на листове хартия без употреба на лепило и ножици. Оригами се наричат и получените по този начин фигури. Тъй като успешното изработване на оригами изисква създаването на прецизни геометрични сгъвания, то също учи децата да обръщат внимание на детайла и да отделят време за правилното сгъване.

Учебна 2021/22 г.

Старт на първи модул: 04.10.2021 г.

Групи, часове и цени

Курс Такса на модул/брой занимания Годишна такса/брой занимания
Айкидо – 2 пъти седмично 3х288лв./Една вноска от 288лв. покрива 18 занимания 864лв./ 81 учебни часа (54 занимания x 1.5 уч.ч.)
Айкидо – 1 път седмично 3х162лв. / Една вноска от 162лв. покрива 9 занимания 486лв./ 41 учебни часа (27 занимания x 1.5 уч.ч.)

 

 

Групите стартират обучение при минимум 6 записани деца в група.

Записване

С предварително обаждане на GSM: 0893 /35 53 54 (за да проверите за наличност на свободни места).

Picture1

Теодора Стефанова – 4 дан. Единствената жена в Европа с такава степен.

Заместник Президент на Такемусу айкидо България, член на Нихон Томоно Кай – приятели на Япония за България към Японското Посолство.

Преподавателите са на разположение за обратна връзка с родителите след всеки урок.

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

04.10.2021 Старт на първи модул

Юнити Академия
Клуб Айкидо

Обучението се провежда в:
сградата на училище “АРТИС”
ж.к. Младост 2
бул. “Андрей Ляпчев” 72
тел: 0893 35 53 54
e-mail: academy@unity.bg