Обучението в Юнити Академия е творчески процес на генериране, изобретяване, експериментиране, развитие и изразяване на нови идеи, които са полезни за много хора. Ние, учениците на Академията:

  1. Развиваме вътрешния си взор,за да видим ясно идеите си. Даваме им възможност те да се разгърнат в нашия вътрешен свят, а после ги изразяваме с картина, скица, стих, макет или етюд. Работим върху идеите си всеки ден, за да открием и най-малките детайли. Така нашите идеи ни съпътстват в ежедневието и са неразделна част от живота ни.
  2. За всяка идея имаме ясен отговор на въпроса „Защо трябва да се реализира?”. Когато не сме напълно сигурни в отговора, продължаваме да задаваме въпроса и да отговаряме, докато не достигнем до истинската причина, която дава смисъл и полезност на идеята. Това ни дава увереност да търсим възможности за нейната реализация, дори и когато се сбълскаме с трудности.
  3. Знаем, че една идея може да се реализира по много начини. Затова изготвяме план с основните стъпки и постоянно търсм отговора на въпроса „Как да стане?”, приемаме всички отговори, но не збарявме и целта си. Това прави плана ни гъвкав и го допълва с нови детайли и възможни решения. Уверени сме, че в постоянството си ще открием и отговорите. Гъвкавостта в мисленето изисква усилия, но за нас това е палитра от възможности, на която се наслаждаваме.
  4. Обичаме да разказваме за проектите си.Не търсим одобрение, но сме благодарни на всички нови гледни точки. Те ни помагат да виждаме нови детайли от идеите си и да намираме все повече съмишленици. 
  5. Не се страхуваме да вземаме решения, коя възможност да изберем за реализиране на идеите си. Обмисляме добре въможностите и никога не забравяме основната си цел, но в същото време знаем, че няма правилни и грешни решения, и с всяка стъпка натрупваме опит, който за нас е безценен.
  6. Винаги работим в екипи занем, че в нашите различия се крие най-голямата ни сила. Толерантни сме и уважаваме всеки член на екипа, като не допускаме критицизъм и се фокусираме върху целта, на която екипът е предоставил приоритет. Тя ни обединява и ни помага да изглаждаме разногласията си.
  7. Знаем, че движението е важна част от творческия процес. Затова обичаме да редуваме работата по проекти с игри, разходки и спорт.
  8. Следваме неотклонно поставената цел и знаем, че решение винаги съществува. Винаги поставяме срокове за реализиране на идеите си и ги спазваме, дори и когато ни се иска мъничко да ги просрочим.
  9. И най-важното – когато някой от нас стане много добър в това което прави, подава ръка на тези, които вървят редом с него, за да ги научи на това, до което вече е достигнал. Без екипът да премине през този етап, не пристъпваме към изпълнение на следващата идея!
  10. Празнуваме успешната реализация на всеки проект, като така поставяме финал на вече завършената идея и ново начало за следващата.